toiletten in de horeca worden als niet schoon ervaren

Toiletten in de horeca worden als niet schoon ervaren

Veel toiletten verdienen meer aandacht !

De Europese horeca scoort laag op het gebied van toilethygiëne. Acht van de tien Europeanen geeft aan toiletruimtes in restaurants en hotels vies te vinden. Bars (33 procent), clubs (26 procent) en fastfood-restaurants (22 procent) zijn de openbare gelegenheden met de slechtste hygiëne. Dit blijkt uit onderzoek van Tork naar toiletgewoonten en hygiëne onder ruim achtduizend Europeanen.
 
Liefst 84 procent van de Nederlanders is ontevreden met de hygiëne van horecatoiletten. Vergeleken met andere Europese landen, zijn mensen uit Finland (93%) nog minder te spreken over de hygiëne op horecatoiletten, gevolgd door de Zweden (88%) en de Fransen (88%).
 
Renée Remijnse – marketing manager van Tork – vertelt: “Het schoonmaken van toiletten krijgt in de horeca niet altijd de hoogste prioriteit. Dit is jammer, omdat een vies toilet bij bijna driekwart van de bezoekers de beoordeling van de horecagelegenheid negatief beïnvloedt. Schone toiletruimtes tellen in de ervaring van het verblijf mee.”
 
Top 4 ergernissen horecatoiletten, volgens Nederlanders:
1.    Vies toilet                            89 procent   
2.    Slechte geur                       59 procent   
3.    Vieze vloer                          57 procent
4.    Ontbreken toiletpapier        50 procent
 
Grote contrasten
De Nederlandse toiletbezoeker zit op gemiddeld twee tot drie verschillende toiletten per dag. Ongeveer 90 procent van de Nederlanders geeft aan dat er dan bijna altijd water en zeep voorhanden is. Met de toiletpapiervoorziening gaat het ook goed:  95 procent zegt over toiletpapier te beschikken. Twee derde van de Nederlanders waardeert de horeca toiletten in eigen land meer dan de voorzieningen in het buitenland. De Polen en de Fransen zijn het hiermee oneens, zij vinden de horecatoiletten in het eigen land ondermaats ten opzichte van het buitenland.
 
Producten die Nederlanders het meest waarderen op een horecatoilet:
1.    Toiletpapier                     75 procent   
2.    Zeep                                48 procent   
3.    Papieren handdoekjes     45 procent   
4.    Desinfectie gel                 42 procent
 
Plaspauzes
Bij de Nederlandse vakantiegangers gaan plaspauzes onderweg niet van harte. Liefst 72 procent van de ondervraagden geeft aan de toilethygiëne van tankstations in het buitenland zwaar beneden peil te vinden. De Duitsers en de Fransen zijn het hierover met ons eens, ook zij zijn niet onder de indruk van de hygiëne langs de snelweg. Volgens de Polen ligt dit helemaal anders, 67 procent vindt de toiletten van tankstations juist hygiënisch en schoon.
 
Overgenomen uit Service Management nieuwsbrieven van 15-04-2013

Er zijn 2 reacties op toiletten in de horeca worden als niet schoon ervaren

  1. levi zei op

    ik hoop dat het snel beter wordt met de toiletten vooral in wegrestaurants stinkt het vaak en ziet er niet uit.

  2. palex zei op

    Thuis onderhoudt je het toilet ook. Maar krijg maar eens in een uur 30 toiletgasten. Gaan ze bij jou klagen dat je het vies laat. Ik vind de toiletten altijd ruimschoots in orde en begrijp het dat het iets vies is als er net een kind van 10 niet goed heeft kunnen richten.. zo zij het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *