Home Handen drogen met de juiste middelen

Handen drogen met de juiste middelen

Gepubliceerd op

Handen drogen is net zo belangrijk als handen wassen. Op natte handen verspreiden zich, in tegenstelling tot droge handen, tot duizend keer meer bacteriën. Dit komt doordat natte handen meer bacteriën aantrekken. Maar wat is nu de beste manier om uw handen te drogen? Is een blower effectiever dan een papieren handdoek? In dit blog delen we graag onze inzichten en adviezen.

Voordeel van uw handen wassen en drogen

Het voornaamste doel van handen wassen en drogen is uiteraard het verminderen van de kans op ziekte. Een goede hygiëne binnen een bedrijf is belangrijk voor de vermindering van het ziekteverzuim, daarmee bespaart u aanzienlijk op de kosten hiervan.

Handen drogen na het wassen

De verspreiding van virussen komt voornamelijk door contact via natte handen. Daarom is het zo belangrijk om uw handen te drogen na het wassen. Dit vermindert het risico op verspreiding van virussen en bacteriën. Alleen de handen wassen met zeep is niet voldoende voor een goede handhygiëne. Daarom adviseren we u om altijd de juiste sanitaire voorzieningen op uw toiletten te hebben, zodat uw werknemers altijd goed hun handen kunnen drogen.

Handen drogen met een blower

Er zijn verschillende manieren om uw handen te drogen, waaronder een blower. Maar hoe hygiënisch is een blower? Uit een onderzoek van European Textile Services Association blijkt dat uw handen drogen met een blower niet bijzonder hygiënisch is. Uw handen drogen met een katoenen of linnen handdoek is daarentegen een stuk hygiënischer.

Handen drogen met papier

Uw handen drogen met papier is een van de meest hygiënische manieren. Papier staat bekend om zijn grote absorptievermogen en doordat papier voor eenmalig gebruik is, is uw handen drogen met papier heel hygiënisch. De kwaliteit van het papier is hierbij wel belangrijk. Hoe minder velletjes, hoe minder het absorptievermogen. Daarnaast moet een papier dispenser ook geen knoppen bevatten en dagelijks gereinigd worden voor een brandschone omgeving.

Handen drogen met katoen

Katoen, een materiaal vriendelijk voor de huid, staat bekend om zijn uitstekende vochtopname en optimale droogresultaten. De katoenen handdoek is dan ook een uiterst hygiënisch hulpmiddel. Met slechts één katoenen handdoekrol drogen uw werkennemers gemiddeld tot wel 110 keer uw handen. Daarom zijn handdoekrollen een duurzamere keuze dan papieren doekjes. Bovendien zijn deze handdoeken op een duurzame wijze wasbaar, waardoor de kwaliteit behouden blijft en hergebruik mogelijk is, zonder enig verlies aan effectiviteit.

Neem contact op met SaniQ

Bent u op zoek naar een hygiënische manier om uw handen te drogen binnen uw bedrijf? Neem dan contact met ons op via 033 246 3370 of stuur een e-mail naar info@saniq.nl. We denken graag met u mee naar alle mogelijkheden.

Gepubliceerd in Niet gecategoriseerd

Meer informatie? Vul dan het formulier in

    Veilig betalen