Home Sanitaire voorzieningen

Sanitaire voorzieningen

Gepubliceerd op

Sanitaire voorzieningen op het werk zijn belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van uw personeel. Maar welke sanitaire voorzieningen heeft u allemaal nodig? We leggen dat graag aan u uit in dit blog.

Wat zijn sanitaire voorzieningen?

Sanitaire voorzieningen zijn alle faciliteiten die de persoonlijke hygiëne van uw werknemers verbeteren. Onder sanitaire voorzieningen verstaan we onder andere toiletten, wastafels en urinoirs, maar ook accessoires, zoals zeepdispensers, luchtverfrissers en handdoeken. Voor behoud van optimale hygiëne is het van belang dat deze voorzieningen regelmatig onderhoud krijgen.

Sanitaire voorzieningen op het werk

De benodigde sanitaire voorzieningen op het werk hangen af van verschillende factoren, waaronder het aantal gebruikers en het type gebruikers. Hoewel de wetgeving niet bijzonder duidelijk is over de exacte vereisten voor sanitaire voorzieningen, bevat Arbobesluit het wel enkele richtlijnen:

  • In de buurt van de werkruimten moeten voldoende toiletten beschikbaar zijn.
  • Er dienen voldoende wastafels te zijn.
  • De toiletten moeten toegankelijk zijn voor alle genders.

Bovendien adviseren we één toilet per 15 medewerkers. Uiteraard is het ook van belang dat de sanitaire faciliteiten hygiënisch zijn. Voeg daarom onder andere de volgende sanitaire producten toe  aan uw sanitaire ruimte.

Lees meer over de verplichte sanitaire voorzieningen

Handdoekrollen

Natuurlijk is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw werknemers hun handen goed drogen. Het gebruik van handdoeken van linnen of papier is essentieel. Ons advies gaat uit naar linnenhanddoeken, omdat ze zeer duurzaam zijn en bijdragen aan het verminderen van de verspreiding van bacteriën.

Zeepdispensers

Bij handen wassen hoort natuurlijk ook zeep. Een zeepdispenser biedt uw werknemers de mogelijkheid om hun handen grondig met zeep te wassen. Zorg ervoor dat de zeepdispenser altijd gevuld is, zodat uw personeel gemakkelijk toegang heeft tot zeep tijdens het handen wassen.

Toiletpapier

Bij een toilet hoort natuurlijk ook toiletpapier. Het is van groot belang dat er altijd voldoende toiletpapier beschikbaar is. Daarom zijn toiletdispensers een perfecte toevoeging aan uw sanitaire ruimte. Ze zorgen voor een georganiseerde en hygiënische manier om toiletpapier te verstrekken, waardoor uw medewerkers en bezoekers altijd toegang hebben tot dit essentiële product.

Dameshygiënebox

Een dameshygiënebox is een essentiële toevoeging aan elke sanitaire ruimte. Het biedt vrouwen de nodige privacy en discretie om hygiëneproducten op een veilige en discrete manier weg te gooien. Door een dameshygiënebox te plaatsen, toont u als werkgever respect voor de behoeften en gezondheid van uw vrouwelijke werknemers en bezoekers. Bovendien voorkomt het verstoppingen in de toiletafvoer en vermindert het onaangename geurtjes.

Wat is een sanitaire ruimte?

In een sanitaire ruimte vindt u alle sanitaire faciliteiten. Uw personeel maakt gebruik van deze ruimtes en uw klanten mogelijk ook. Daarom moet u goed weten wie uw sanitaire ruimtes gaat gebruiken, zodat u kunt inspelen op elke doelgroep. Elke doelgroep heeft behoefte aan een andere inrichting. Bij een damestoilet is er bijvoorbeeld behoefte aan een dameshygiënebox en bij een herentoilet een urinoir.

Kies voor SaniQ voor al uw sanitaire voorzieningen

Wilt u sanitaire voorzieningen voor uw bedrijf regelen? Neem contact met ons op via 033 246 3370 of stuur een e-mail naar info@saniq.nl. SaniQ helpt u graag bij al uw sanitaire voorzieningen.

Gepubliceerd in Niet gecategoriseerd

Meer informatie? Vul dan het formulier in

    Veilig betalen